Wilde bloemen zijn belangrijk in de natuur; als voedselbron, plek om eitjes te leggen en als schuilplaats. Ze zijn van groot belang voor de biodiversiteit. Veel insecten zouden zonder wilde bloemen niet bestaan en bloemen niet zonder insecten. Ze brengen geur en kleur in de stad en op het platteland – mensen fleuren er van op en veel dieren zijn er afhankelijk van. Maar wilde bloemen zijn kwetsbaar en dreigen te verdwijnen. Dat moet stoppen.
Met de tentoonstelling ‘Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid’ laat Natuurmonumenten samen met Het Natuurhistorisch zien welke waarde wilde bloemen hebben, op welke plekken in en rondom Rotterdam in de lente nog steeds bloemenzeeën verrijzen en hoe we weer bloemen kunnen laten bloeien waar ze verdwenen zijn.
Echte planten uit het museumherbarium laten in de expositie zien welke bloemenpracht er is en was. Verhalen van boswachters van Natuurmonumenten en stadsecologen van het museum illustreren hoe wilde bloemen weer een vast onderdeel kunnen worden van stad en platteland. Met nuttige tips voor het verantwoord opfleuren van je eigen omgeving. Een kleurrijke tentoonstelling die schreeuwt om actie, om Nederland weer in bloei te zetten.
De tentoonstelling ‘Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid’ is een samenwerking tussen Natuurmonumenten en Het Natuurhistorisch museum en duurt t/m 17 november 2019.
Natuurhistorisch
Museum Rotterdam
Westzeedijk 345 (Museumpark)
3015 AA Rotterdam